Search | Statistics | User Listing Forums


Forums supporting
reViSiT (http://revisit.info)
and MIVI (http://mivi.nashnet.co.uk)
nashNET Forums ->  reViSiT - Tracking Software for VST hosts -> Testing & Development -> View Thread

You are logged in as a guest. ( logon | register )

Problems saving sampledata
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   reViSiT - Tracking Software for VST hosts -> Testing & DevelopmentMessage format
 
mos6502
Posted 2009-03-08 9:45 PM (#14521)
Subject: Problems saving sampledata


Member

Posts: 29
25
Hello all,

Has anyone experienced problems with samples disappearing after saving, closing, and re-loading the host+reViSiT? I can load an old .IT module and it'll save fine, but if I add any new samples they go away upon closing and reopening the file - or more specifically, everything stays intact (including sample names), except the new samples are playing at a barely perceptible volume and have turned to bitcrushed distortion, and no longer appear in the waveform display.

Aside from that, modules save properly, so I'm tracking VSTi's no problem. Sample-based compositions also work just fine until I close and reopen them.

-Owen
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
chrisnash
Posted 2009-03-09 6:54 PM (#14534 - in reply to #14521)
Subject: RE: Problems saving sampledata



Developer

Posts: 746
50010010025
Location: England
Hi Owen,

Thanks for your feedback - I can't reproduce your problem, I'm afraid. The Module Data option in reViSiT's feedback feature doesn't include any sample data, so it'd be really useful if you can send me (by email):

* An old .IT file exhibiting the problem.
* A saved reViSiT (.zip) file exhibiting the problem.
* A sample file exhibiting the problem.
* A step-by-step procedure for reproducing the problem.

Are you saving via the host (SONAR menu, Save option), or to a separate .zip file?

'Hope I can help!

Best,
Chris
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
mos6502
Posted 2009-03-10 4:28 AM (#14538 - in reply to #14521)
Subject: RE: Problems saving sampledata


Member

Posts: 29
25
Chris,

I've send you an e-mail with everything you've asked for to info (at) nashnet.co.uk.

Thanks again,
Owen
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
chrisnash
Posted 2009-03-10 7:18 PM (#14541 - in reply to #14538)
Subject: RE: Problems saving sampledata



Developer

Posts: 746
50010010025
Location: England
Hi, Owen.

I've had a look and worked out that it's because you're trying to load 24-bit samples - it has nothing to do with .IT files. reViSiT was limiting the amplitude of the saved samples to 16-bit limits. I'm happy to say that the next release will be able to handle 24- and 32-bit samples.

Thanks for your help!

Chris
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)