Search | Statistics | User Listing Forums


Forums supporting
reViSiT (http://revisit.info)
and MIVI (http://mivi.nashnet.co.uk)
nashNET Forums ->  reViSiT - Tracking Software for VST hosts -> Testing & Development -> View Thread

You are logged in as a guest. ( logon | register )

Setting loop start/end and sample display?
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   reViSiT - Tracking Software for VST hosts -> Testing & DevelopmentMessage format
 
vze26m98
Posted 2012-01-05 1:56 PM (#15287)
Subject: Setting loop start/end and sample display?



Member

Posts: 9

Location: GWB
Hi all-

I'm working with small samples and noticed the following. Wonder what I might be doing wrong:



The above shows a 107-sample monophonic sine wave (this is also the size of the file; no silence at the end). Shows up on 1 of 2 channels, and loop size is stated to be between 000 and 107. Presumably though, the sample waveform should extend to the loopend marker, which is set at 107 samples.



In the above image, I've set the loopend so that it approaches the actual end of the sine waveform. But I've had to set it at 30 samples to make this happen, where the length of the waveform is 107 samples.

Obviously, I'm missing something about how all this interacts. Any suggestions greatly appreciated.

Best, Charles

(reVisit 1.6 beta8, although I noticed this on the standard release as well.)
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
chrisnash
Posted 2012-01-05 3:41 PM (#15290 - in reply to #15287)
Subject: RE: Setting loop start/end and sample display?



Developer

Posts: 746
50010010025
Location: England
Heh - it's entirely possible you're not doing something wrong. Send me a copy of the sample you're using and I'll see what's amiss.

Chris
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
chrisnash
Posted 2012-01-05 7:09 PM (#15292 - in reply to #15290)
Subject: RE: Setting loop start/end and sample display?



Developer

Posts: 746
50010010025
Location: England
Thanks for the file. The problem appears to be that reViSiT can shrink waveform previews but not enlarge them. In your pictures 1 pixel (horizontally) represents one sample. There's only 107, so it doesn't stretch to the end of the display. However, the loop points are drawn assuming that it is stretched to the end of the display.

Until 1.6, you should ignore the display and just go with the numbers and your ears for short samples.

Chris
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
vze26m98
Posted 2012-01-06 6:27 PM (#15298 - in reply to #15292)
Subject: RE: Setting loop start/end and sample display?



Member

Posts: 9

Location: GWB
chrisnash - 2012-01-05 7:09 PM
Until 1.6, you should ignore the display and just go with the numbers and your ears for short samples.


No worries. I understand what's up now...

Thanks
Bookmark and Share Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)